Waarom DVD Perserij?
25 Jaar toonaangevend
Eigen DVD Fabricage
Uitstekende service
Afspraak is afspraak
Persoonlijke begeleiding
Super lage prijzen

PQ codering voor cd's en dvd's

Elke cd of dvd beschikt over een PQ codering. Zo'n codering moet tijdens de vervaardiging uiteraard wel nog worden aangebracht. De DVD Perserij kan deze PQ codering voor u verzorgen en geeft tijdens het maken dan de begin- en eindpunten van de verschillende tracks op uw cd of dvd aan. Deze codering wordt toegevoegd aan de premaster cd en tevens wordt de premaster voorzien van een PQ-lijst, waarop alle codes staan vermeld.

Waar komt de benaming PQ codering vandaan?

De codes worden weggeschreven op de P en de Q sporen van een cd, wat uiteraard direct de naam PQ codes verklaart. Op basis van de mastertape die u aanlevert, maken we de premaster cd of dvd. De premaster bevat naast de PQ codes ook de audio-informatie. Deze premaster dient als basis voor de vervaardiging van de glasmaster. Ter controle is deze premaster ook af te spelen op elke cd- of dvd-speler.

Formaat van uw mastertape

De mastertape die u aanlevert bij ons is bij voorkeur een DAT-tape. Deze dient opgenomen te zijn met een samplefrequentie van 44,1 Khz. De pauzes tussen de nummers moeten minimaal 3 a 4 seconden bedragen. De DAT-tape dient in one run ofwel 1 op 1 gekopieerd te kunnen worden naar de premaster. Meestal dient er aan de premaster nog wel wat bewerkt te worden. Wij verzorgen dit geheel digitaal op een harddisk-editingsysteem. Hierdoor treedt er geen kwaliteitsverlies op. De werkzaamheden tijdens de bewerking omvatten onder andere schoonknippen, het veranderen van de volgorde, sample-rate conversie, fades, equalizing, normalisering en ruisonderdrukking.

Meer weten over PQ codering en de mogelijkheden voor het maken van een cd of dvd in de DVD Perserij? Neem contact op met een van onze specialisten.