Waarom DVD Perserij?
25 Jaar toonaangevend
Eigen DVD Fabricage
Uitstekende service
Afspraak is afspraak
Persoonlijke begeleiding
Super lage prijzen

Premastering: dvd of cd maken bij de DVD Perserij

Als u een cd wil maken of een dvd-productie tot uitvoer wil brengen, dan wordt er vooraf altijd eerst een speciale cd of dvd gemaakt. Dit wordt ook wel een premaster cd of dvd genoemd. Dit exemplaar zal tevens de basis zijn voor het maken van de glasmaster, waarmee vervolgens de uiteindelijke cd's of dvd's gemaakt kunnen worden.

Masteringproces

Eigenlijk slaat de term mastering op twee verschillende fasen van het productieproces bij het maken van een dvd of cd. We hebben het dan over premastering en de eigenlijke mastering. Toch bestaat er maar een dunne scheidslijn tussen deze twee onderdelen. Het is wel een heel belangrijk proces van de gehele productie want in deze fase kan de sound van de opname nog worden bijgeschaafd en kunnen kleine foutjes nog worden verwijderd die tijdens het opnemen of mixen zijn ontstaan. Zo tilt u uw opname direct naar een hoger niveau.

Glasmastering

Na de premastering wordt de glasmaster gefabriceerd. Dit vindt plaats in een steriele en stofvrije ruimte. De glasmaster wordt vervolgens gegalvaniseerd en deze laag wordt daarna weer van de glasmaster gescheiden. Nu kunnen er zo veel of zo weinig cd's of dvd's geproduceerd worden als u zelf wil, met de glasmaster als basis.

Geef uw opnames meerwaarde dankzij onze specialisten

U kunt nog zo'n mooie cd gemaakt hebben, zonder professionele (pre)mastering zijn eigenlijk alle inspanningen voor niets geweest. Laat daarom de vakkundige medewerkers van de DVD Perserij u het werk van de mastering uit handen nemen. Zo krijgt uw cd of dvd een duidelijke meerwaarde. Alleen met extra aandacht voor uw muziek, kunnen wij uw productie boven zichzelf laten uitstijgen.

Ook uw cd of dvd laten masteren door de specialisten van de DVD Perserij? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.